2006

Ensimmäinen sukutapaaminen järjestettiin Mikkelin Anttolanhovissa 29.-30.7.2006. Tapahtumaan osallistui yhteensä 107 sukuun kuuluvaa henkilöä. Tapaamisessa päätettiin sukuseuran perustamisesta ja sovittiin seuran toimintaperiaatteet. Sukuseuran hallitukseen valittiin seitsemän jäsentä, jotka edustivat kaikkia suvun haaroja. Puheenjohtajaksi valittiin Aki Schadewitz, varapuheenjohtajaksi Pekka Arinen ja hallituksen jäseniksi Riikkaliina Turkki, Pauliina Saresma, Raija Rytkönen, Sauli Schadewitz ja Katri Schadewitz.

Tapaamisessa Raija Rytkönen esitteli suvun eri sukuhaaaroja ja kertomuksia suvun historiasta. Martti Jussila kertoi suvun pohjoisen haaran keräämiä historiatietoja. Tapaamisen yhteydessä vierailtiin suvun "kantatilalla" Juvalla Kilpolan kartanossa (Rantalan tila). Kartanon omistajat kertoivat sen historiasta ja esittelivät päärakennuksen katolla pyörivän tuuliviirin, jossa oleva vuosiluku 1638 kertoo ajankohdan, josta alkaen kartano on ollut suvun hallussa.

Kuvat: Aki Schadewitz